ویتامین E یکی دیگر از ترکیبهای
مهمی است که بدن را درمقابل اثرات زیانآور آلودگی هوا مصون میکند.
ویتامین E با اکسیژن ترکیب میشود و رادیکالهای آزاد را از بین میبرد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
ویتامین E، چربیهای اشباع
نشده و دیگر ترکیبات حساس به اکسیژن مانند ویتامین A را از واکنشهای
اکسیدکننده محافظت میکند بنابراین مصرف موا دغذایی حاوی ویتامینE علاوه بر
مصونکردن بدن در مقابل آلودگیها، مانع از بین رفتن ویتامین A نیز
میشود.
خاصیت
آنتیاکسیدانی ویتامین E باعث حفاظت غشای سلولی میشود. به طور مثال
ویتامین E، سلولهای ریه را که بهطور دائم با اکسیژن و گلبولهای سفید خون
برای مقابله با بیماریها در تماس هستند، محافظت میکند، اما فواید
ویتامین E فقط به این موارد محدود نمیشود.
1 ـ قلب و ویتامین E :
ویتامین E در زمان آلودگی هوا باعث حفظ سلامت قلب میشود.
2 ـ مغز و ویتامین E :
در
زمان آلودگی هوا، این ویتامین باعث کمک به دریافت اکسیژن توسط سلولهای
مغز شده و همین مساله زوال عقل و پیری سلولهای مغز را به تاخیر
میاندازد.
3 ـ سلولها و ویتامین E :
یکی
از مشکلات ناشی از آلودگی هوا، افزایش خطر ابتلا به انواع سرطانهاست
بنابراین با خوردن موادغذایی حاوی این ویتامین، بدن در مقابل ابتلا به
انواع سرطانها مصون میماند.
4 ـ DNA و ویتامینE :
یکی
از دلایل بروز مشکلات ژنتیکی آسیب به ژنها بویژه DNA است. مصرف ویتامین E
مانع آسیب به ژنها و DNA در زمان آلودگی هوا میشود.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
5 ـ سیستم ایمنی و ویتامینE :
مصرف
مواد غذایی حاوی این ویتامین باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و
همین مساله باعث حفظ سلامت بدن در زمان آلودگی هوا میشود. در نتیجه فرد
هنگام آلودگی هوا به انواع بیماریها از سرماخوردگی ساده تا بیماریهای سخت
دچار نمیشود.
6 ـ قرنیه و ویتامین E :
در
زمان آلودگی هوا یکی از اندامهایی که بشدت در معرض آسیب قرار دارد، چشم
بویژه قرنیه آن است. مصرف ویتامین E باعث محافظت از قرنیه در مقابل
آسیبهای ناشی از آلودگی هوا میشود.
7 ـ پوست و ویتامین E :
در
زمان آلودگی هوا، پوست در معرض آسیب قرار دارد. بنابراین برای جلوگیری از
آسیب به پوست و چروک خوردن آن، مصرف ویتامین E ضروری است. منبع آن کجاست؟
غذاهای دریایی:
یکی از بهترین منابع حاوی ویتامینE، غذاهای دریایی است. انواع ماهی و میگو حاوی ویتامین E است.
آجیلها:
انواع خام این خوراکیها سرشار از ویتامین E هستند. مصرف روزانه یک سوم فنجان آجیل خام مناسب است.
سبزیها:
انواع
سبزیهای پهن برگ با رنگ تیره، حاوی ویتامین E هستند بنابراین در زمان
آلودگی هوا از انواع سبزیها بویژه اسفناج، کاهو و کلم استفاده کنید.