داشتن پوستی صاف و بدون جوش از دغدغه‌های همیشگی خانم‌هاست. این برآمدگی‌های زشت و دردناک آنقدر اعصاب خردکن هستند که حاضر هستیم هزینه‌های زیادی برای برطرف کردن آنها بپردازیم.\

به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره

به‌همین دلیل سراغ انواع محصولات موضعی مثل ژل‌ها، کرم‌ها، ماسک‌ها و حتی لیزرهای گران‌قیمت و داروهای خوراکی پرعارضه می‌رویم اما متاسفانه خیلی اوقات از آنها نتیجه دلخواه را نمی‌گیریم، پس راه‌حل چیست؟ 
دکتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی، معتقد است جوش‌های پوستی از مشکلات داخلی بدن خبر می‌دهند و باید به‌صورت اساسی و نه فقط از طریق پوست درمان شوند. آنچه در ادامه می‌خوانید توصیه‌های این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای رهایی از جوش‌های صورت و بدن با کمک طب سنتی است. 

مشکل اصلی از داخل بدن است
در طب سنتی، بافت‌ها و اجزای مختلف بدن جدا از هم محسوب نمی‌شوند، بنابراین تغییرات پوست فقط به این ارگان وابسته نیست و می‌تواند با سایر اعضای بدن هم مرتبط باشد. خیلی اوقات علت جوش‌های پوستی، احتباس مواد زاید در بدن است. همچنین اگر غذای دریافتی بیش از حد موردنیاز باشد یا مناسب مزاج نباشد و دستگاه گوارش نتواند آن را به‌خوبی هضم کند یا اینکه براثر بالا رفتن سن، سوخت‌و‌ساز بدن تغییر کند و رژیم غذایی مطابق با آن عوض نشود یا به هر دلیلی یکی از مراحل هضم مثل هضم معدی و کبدی دچار اختلال شود یا درنهایت اگر پوست فرد ضعیف باشد، جوش و آکنه رخ می‌دهد. 

با حجامت، مواد زاید بدن را بیرون‌بریزید


احتباس مواد زاید، متهم ردیف اول!
مواد زاید بدن در طب سنتی به چهار دسته تقسیم می‌شوند؛ بلغم (مواد با طیف رنگی سفید یا بی‌رنگ)، دم یا خون (طیف رنگی قرمز)، صفرا (طیف رنگی زرد) و سودا (طیف رنگی خاکستری و سیاه). بنابراین برای تشخیص علت جوش و نوع ماده زاید در بدن باید به رنگ آن توجه کرد. اغلب جوش‌ها قرمز رنگ و حاوی خلط خون یا دم هستند.

به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره

بعضی آنها در نوک‌شان رنگ تیره‌ای دارند. دسته‌ای هم روشن‌تر و حاوی مایعات آبکی هستند. جوش‌ها را همچنین می‌توان به نوع نوک تیز و پهن تقسیم‌بندی کرد. اخلاط صفراوی و سوداوی باعث جوش‌های نوک تیز و اخلاط دموی و بلغمی بیشتر باعث جوش‌های پهن‌می‌شوند.

مصرف گوشت، شیرینی و چربی را کاهش دهید
براساس اینکه کدام یک از اخلاط در بدن افزایش یافته است، درمان‌ جوش می‌تواند متفاوت باشد؛ به‌عنوان مثال درباره جوش‌های قرمز رنگ باید از یک رژیم غذایی اصلاح شده از نظر تولید خلط دم استفاده کرد. برای این منظور باید مصرف گوشت‌ قرمز، انواع شیرینی، روغن‌ها، چربی‌ها، گردو و بادام‌زمینی را کاهش داد و در مقابل از مواد پاک‌کننده خلط دم یا مواد افزایش‌دهنده اخلاط دیگر استفاده کرد. 
در این رابطه کاهو بسیار کمک‌کننده است و می‌توان یک وعده غذایی را به سالاد کاهو اختصاص داد. لبنیات کم‌چرب، کدو، تخم‌کدو، بادام، جو، برگ گشنیز، جعفری، خرفه، هویج، ماش، برنج و عدس هم می‌توانند برای رفع جوش مفید باشند. در میان گوشت‌ها نیز بهتر است از انواع لطیف آن مانند ماهی سفید، قزل‌آلا یا جوجه مرغ استفاده شود. 

چاشنی‌های ترش به کمک شما می‌آیند
تمرهندی یکی از داروغذاها برای رفع انواع جوش به حساب می‌آید. این میوه ترش‌ مزه را می‌توانید به شکل مستقیم یا صبح‌ها ناشتا به‌صورت حل کرده در آب جوش مصرف کنید. همچنین می‌توانید آن را به‌عنوان چاشنی در سوپ مصرف کنید. یک سوپ تهیه شده از تمرهندی، گشنیز، جو، برنج، عدس و آب‌مرغ برای کاهش جوش‌های صورت بسیار مفید است. از غذاداروهای دیگر می‌توان به آبغوره، آبلیمو و تاحدودی سرکه اشاره کرد. این مواد گرچه حالت غذایی دارند اما اگر در مقادیر زیاد مصرف شوند، اثر دارویی پیدا می‌کنند.

عناب، کاسنی و شاه‌تره را فراموش نکنید
ازجمله گیاهان با خاصیت دارویی برای رفع جوش می‌توان به عناب، گیاه کاسنی و شاه‌تره اشاره کرد. این مواد به‌خصوص برای بهبود جوش‌های نوک تیز از نوع سرسفید یا سرسیاه مفید هستند. عناب طعم خوبی دارد و می‌توان آن را به‌عنوان تنقلات یا به شکل شربت و جوشانده مصرف کرد. ریشه و برگ کاسنی و شاه‌تره را هم می‌توان به‌صورت مستقیم یا عرق‌گیری شده به‌کاربرد. 

به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره

با حجامت، مواد زاید بدن را بیرون‌بریزید
از میان اعمال یداوی، حجامت کردن می‌تواند به خروج خون اضافه و مواد زاید از بدن کمک کند و جوش‌های پوستی را کاهش دهد. البته این کار باید حتما توسط متخصص طب سنتی انجام و در چندین جلسه تکرار شود. متخصصان طب سنتی علاوه بر حجامت معمولی می‌توانند برای اثربخشی بیشتر از روش‌های خاص و حجامت‌های عضوی نیز استفاده کنند. این نوع حجامت معمولا بعد از طی دیگر مراحل درمانی جوش به کار می‌رود. 
فشردن جوش هم از دیگر اعمال یداوی کمک‌کننده در این زمینه به‌حساب می‌آید. به‌طور کلی جوش را نباید خیلی فشار داد اما با رعایت بهداشت و شست‌و شوی دست قبل و بعد از فشردن آن می‌توان محتویات جوش‌های سرسیاه و سرسفید را خارج کرد. این کار از کدر شدن پوست و نفوذ رنگدانه‌های جوش‌ به‌خصوص نوع سرسیاه آن به اعماق پوست جلوگیری می‌کند.

با حجامت، مواد زاید بدن را بیرون‌بریزید


ازآنتی‌باکتریال‌های ضد‌جوش کمک بگیرید
درمان‌های موضعی برای رفع جوش باتوجه به نوع و ضخامت پوست، متفاوت هستند. یک درمان موضعی ساده برای انواع پوست استفاده از مخلوط عسل و آبلیمو است. البته می‌توان به این مخلوط مقداری نمک نیز اضافه کرد و آن را با پنبه روی پوست مالید. همین کار را می‌توان با مخلوط سرکه و عسل نیز انجام داد. خیلی اوقات باکتری‌های موجود در سطح پوست، محل تجمع اخلاط اضافی بدن را به‌عنوان محیطی مناسب برای رشد خود انتخاب می‌کنند و باعث ایجاد جوش‌های چرکی می‌شوند. اما با استفاده از این دو مخلوط می‌توان اسیدیته پوست را بالا برد و شرایط رشد باکتری‌ها را برطرف کرد.

به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره

با ماسک باقلا لایه‌بــرداری کنید
بــرای تهیه مـــاســـک ضدجــوش، روشن‌کننده و شفاف‌کننده پوست می‌توانید از آرد باقلا استفاده کنید. باقلا خشک معمولا در عطاری‌ها موجود است و می‌توانید آن را تهیه و آسیاب کنید. سپس آرد آن را با مقداری آب، سرکه و گلاب مخلوط کرده تا به‌صورت خمیر درآید. این خمیر را مانند ماسک روی صورت بمالید و اجازه دهید خشک شود. هر چه مقدار سرکه این مخلوط بیشتر باشد خاصیت لایه‌برداری ماسک نیز بیشتر می‌شود، بنابراین اگر پوست چرب دارید از سرکه بیشتر و اگر پوست خشک و حساس دارید از سرکه کمتری استفاده کنید. 
همچنین توصیه می‌شود قبل از استفاده از این ماسک، آن را روی قسمت کوچکی از پوست امتحان کنید تا مشخص شود به مواد موجود در خمیر حساسیت ندارید. کسانی که پوست چرب دارند، می‌توانند بعد از خشک شدن ماسک آن را با حرکت چرخشی انگشت روی پوست اسکراب کنند تا یک لایه از پوست نیز همراه با ماسک برداشته شود. اما افرادی که پوست خشک و حساس دارند بعد از مدت کوتاهی باید ماسک را با یک پنبه آغشته به گلاب پاک کنند. این ماسک را می‌توان بسته به نوع پوست از یک تا سه بار در هفته استفاده کرد.