تخمه همراه ما در خیلی از لحظه های خوب زندگی است؛ اما آیا این خوراکی تمام ایرانی، ارزش غذایی هم دارد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مثل خیلی دیگر از خوراکی
هایی که فقط در ایران می توانید آنها را پیدا کنید، تخمه هم یک «هله هوله»
کاملا ایرانی است و در هیچ جای دیگر دنیا با این وسعت و تنوع مصرف نمی شود.
تخمه، همدم لحظه های شیرین ماست؛ از سفر و پیک نیک گرفته تا تماشای فوتبال
و دور همی های دوستانه اما هیچ وقت به نوع تخمه، میزان کالری و تفاوت بین
این تخمه ها به لحاظ کیفیت تغذیه ای فکر و دقت کرده اید؟ اگر همراه خوبی
باشید، در این گزارش می خواهیم درباره همین موضوع یعنی انواع تخمه ها،
ویژگی های تغذیه ای و بعضی نکات مرتبط با مراسم تخمه خوردن صحبت کنیم.
با فوتبال تخمه آفتابگردان نخورید!
مغز
تخمهها علاوهبر کالری زیاد از بروز بیماریهای مغزی جلوگیری کرده و
بسیاری از التهابها را خوب میکند. در زمانی که مسابقه فوتبال دربی تهران
شروع میشود، مهمانان جلوی تلویزیون جمع شده و خیلی تند و سریع شروع به
خوردن تخمهها کرده و این کارشان تا پایان مسابقه و شاید تا پایان مهمانی و
جر و بحثها و کرکرخوانیهای بعد از بازی ادامه دارد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
این نوع مغزها سبب پرخور شدن افراد و بروز چاقی در بین مصرفکنندهها میشود و این میتواند زنگ خطری برای آینده کشور باشد.
مسافری از ژاپن
مغزهای
تخمه که ایرانیها اکثراً در ایام عید نوروز و شبهای یلدا مصرف میکنند،
یکی از مواد خوراکی سالم و مقوی برای بدن است، به طوری که این مغزها اصالت
ایرانی ندارد، به طور مثال تخم هندوانه که شکل تازه و مدرن آن ژاپنی است،
در زمان میلاد مسیح در کشورهای حوزه مدیترانه کاشت میشده و همچنین تخم
خربزه در قبل از مسیح در کشورهای شرق آسیا پرورش مییافت. که این تخم به
علت داشتن ویتامینها برای درمان سرماخوردگی و چشمدرد بسیار مفید و سودمند
است.
بسکی متخصص تغذیه در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان با
اشاره به خواص مغزهای تخمه اظهار داشت: تخمهای آفتابگردان و کدو حاوی
مقادیر زیادی فیبر است و این باعث تقویت سیستم گوارشی میَشود و دفع مواد
زائد بدن را راحت میکند و افرادی که از بیماری یبوست رنج میبرند با
خوردن یک قاشق از تخمهای له شده از این بیماری راحت میشوند.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
وی بیان کرد: مغزهای تخمه سرشار از ویتامین E و B1، مگنز، منیزیم و سلنیوم، فسفر، مس، B5 و اسید فولیک است و این مغزها سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده تک باندی و اسیدلینولئیک است و سبب باز شدن رگهای قلبی میشود.
این متخصص با بیان اینکه مغزهای تخمه منبع غنی امگا3 است، افزود: این مغزها حاوی 24 درصد پروتئین، 47 درصد روغن، 20 درصد کربوهیدرات و 12 درصد پتاسیم و 30 درصد آهن است که مقدار آهن موجود در این مغزها رقابت تنگاتنگ با آهن، پسته و جگر میتواند داشته باشد.
لاغر کننده هایی ریز اما موثر
بسکی ابراز داشت: مغزهای تخمه به علت داشتن اسیدفولیک و پانتوتیک و دیگر ویتامینها سبب شده که بدن از قندهای خودش استفاده کند و موجبات لاغری و آب شدن چربی را فراهم میکند.
وی ادامه داد: مغزهای تخمه باعث تسکین آلرژی و انواع حساسیتها است و به علت منیزیم و ویتامین E بالا در این مواد، کاهشدهنده التهابها است و افرادی که بیماریهای التهابی مانند روماتوئید، آتزیت و مفصلی دارند داروی بسیار مؤثری است.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
این متخصص تصریح کرد: کمبود منیزیم در بدن سبب بالا رفتن فشار
خون، گرفتگی ماهیچهها و تنگ شدن عروق قلبی میشود که با خوردن این تخمهها
به علت حاوی مقادیر زیادی منیزیم از بروز این بیماریها جلوگیری میکند.
سکتههای قلبی را کاهش دهید
وی تأکید کرد: به علت دارا بودن ویتامینهای E و B1 و همچنین املاح منیزیم مصرف آن در دوران بارداری سفارش میشود.
وی
عنوان کرد: آنتیاکسیدان موجود در مغزهای تخمه مانع از اکسید شدن کلسترول و
همچنین رسوب در رگهای قلبی میشود و همچنین با مصرف این تخمه بدن در
برابر رشد uv محافظت میشود.
ایرج
خسرونیا متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه گفت: با مصرف انواع
مغزهای تخمه بدن خود را در برابر بیماریهایی همچون برونشیت، و مشکلات ریوی
بیمه کرده و این مغزها به دلیل داشتن ویتامین E از آسیب رسیدن به
سلولهای دفاعی در برابر رادیکالهای آزاد که همان سلولهای سرطانی است، به
خوبی مواظبت و دفاع میکند.
با تخمه ها انرژی بگیرید
وی
بیان کرد: تخمه به دلیل داشتن کلسیم و منیزیم به استخوانسازی و استحکام
اسکلت آن کمک شایانی میکند و در تقویت اعصاب و صلب شراین مؤثر و مفید
است.
خسرونیا با بیان اینکه زیادهروی
در مصرف مغزهای تخمه علاوهبر خاصیت، ضررهایی دارد، افزود: مغزهای تخمه به
دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافهوزن افراد شده و همچنین به علت پختن
این مغزها با نمک فراوان در درازمدت سبب افزایش فشار خون، تریگلیسیرید و
همچنین ناراحتیهای قلبی و عروقی میشود.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
آفتابگردان افسرده تان می کند
این متخصص
ابراز داشت: به علت چربی اشباع شده موجود در مغزها LHD های که همان چربی بد
خون انسان است، افزایش مییابد و این به معنی خطر بروز سکتههای قلبی و
مغزی به علت رسوب رگها و لختهشدن خون در بین سلولهای مغزی است.
وی
ادامه داد: مصرف زیاد آفتابگردان باعث زیاد شدن درجه عواطف افراد میشود و
در شخص رقت قلب به وجود میآید و این به معنی زودرنجی از مسائل و شایع شدن
افسردگی در بین چنین افرادی است.
خسرونیا
توصیه کرد: بهترین زمان مصرف مغزهای تخمه در روز به عنوان میانوعده بوده و
اگر این مغزها را آخر شب مصرف کنید به علت استراحت بدن کالریاش مصرف
نمیشود.
آلرژی ممنوع
وی
تصریح کرد: در مصرف مغزها در زمان گرسنگی پرهیز شود، زیرا این مواد سبب
خسته کردن معده شده و میل به مصرف آن در افراد افزایش مییابد.
خسرونیا
در پایان گفت: مغزهای تخمه سرشار از ویتامینها و املاح معدنی بوده و به
همین خاطر داروی مناسبی برای التهابهای ریوی و آلرژی فصلی است.
گفتنی
است، مغزهای تخمه سرشار از امگای 3، آهن، پتاسیم و کلسیم است و خوراکی
مناسبی در جهت تقویت بنیان بدن و استحکام استخوانهای افراد است و مصرف آن
برای آرامش روح و روان و باز شدن رگهای قلبی مفید و مؤثر است و مصرف آن در
میان روز به عنوان میانوعده بسیار بهتر از خوردن چیپس و پفک و دیگری
تنقلات ناسالم است.