رئیس انجمن پریودنتولوژی گفت: بیماری لثه یک بیماری عفونی است به همین دلیل میتواند عوارضی همچون آلزایمر، ناراحتی و سکتههای قلبی و مغزی عروقی، تأخیر در بارداری و برای خانمهای باردار احتمال زایمان نوزادان نارس و با وزن کم را به همراه داشته باشد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
هزاد هوشمند در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ گفت: عامل اصلی این بیماری تجمع میکروبها در نزدیکی لثه است، بنابراین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به عنوان مهمترین عامل شروع کننده این بیماری است و به طورکلی هر عاملی که منجر به تجمع میکروب در دهان شود فرد را مستعد بیماریهای لثه میکند.
هوشمند گفت: گاهی ممکن است تغییر در سلامت عمومی بدن احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، مثلاٌ فردی که دیابت دارد همزمان مستعد عفونتهای لثه هم میشود یا فردی که سیگار میکشد قدرت دفاعی لثههایش در برابر میکروبها کم میشود، همچنین مصرف داروهای خاصی مثل کورتنها و داروهای ضد سرطان یا داروهایی که سبب سرکوب سیستم ایمنی بدن میشوند شانس ابتلا به بیماریهای لثه را افزایش میدهند.
وی افزود: باید دانست تغییرات هورمونی در دوران رشد و بلوغ ، یکی دیگر از عوامل مستعد کننده ابتلا به این عفونتها است. پس در این دوران لزوم رعایت بهداشت و معاینات مکرر دندانپزشکی بسیار حائز اهمیت است.
بیماری لثه یک بیماری عفونی است به همین دلیل میتواند عوارضی همچون آلزایمر، ناراحتی و سکتههای قلبی و مغزی عروقی، تأخیر در بارداری و برای خانمهای باردار احتمال زایمان نوزادان نارس و با وزن کم را به همراه داشته باشد. به همین دلیل میتوان گفت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان سلامت عمومی بدن را به خطر میاندازد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
هوشمند علائم عفونتهای لثه را شامل خونریزی خود به خودی موقع غذا خوردن و مسواک زدن، تغییر رنگ لثه از صورتی کمرنگ به قرمز و نهایتاٌ بنفش دانست و افزود: تورم و خارش لثهها، لقی و فاصله بین دندانها و احساس تغییر مزه در داخل دهان نشانهای دیگر از عفونت است.
وی عوامل مستعد کننده این بیماری را به سه دسته موضعی، عمومی و رفتاری تقسیم کرد و گفت: ترمیمهای نادرست دندانپزشکی همچون ارتودنسی، پرکردگیهای نامناسب، استفاده از مواد نامرغوب برای ترمیم و هر عاملی که باعث افزایش میکروب در دهان شود جزو دسته موضعی قرار میگیرند.
همچنین بسیاری از بیماریهای عمومی که تأثیر منفی روی سیستم ایمنی و دفاعی بدن میگذارند از عوامل مستعد کننده محسوب می شوند، از عوامل رفتاری هم میتوان به عادات رفتاری بهداشتی غلط همچون استفاده از خلال دندانهای نامناسب برای تمیز کردن دندانها، شکستن قطعات سخت با دندان که منجر به صدمه رساندن به بافت دندان و به دنبال آن تجمع میکروبها میشود اشاره کرد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی زهره
هوشمند در پاسخ به این سؤال« آیا افرادی که موقع استفاده از نخ دندان دچار خونریزی لثه میشوند زنگ خطر برای عفونت لثههایشان به صدا درآمده است؟» گفت: در صورتی که نخ دندان به روش صحیح استفاده شود و شخص در حین این کار به دندان و لثههایش آسیب و ضربهای وارد نکند اما در عین حال دچار خونریزی شود این میتواند نشانهای از عفونت باشد.
وی راههای درمان این بیماری را رعایت بهداشت مناسب توسط خود بیمار و انجام درمانهای دندانپزشکی نظیر جراحی و جرم گیری دانست و افزود: استفاده از این درمان ها به میزان و درجه شدت بیماری بستگی دارد.