در برخی کشورها مانند کره شمالی و جنوبی، هند، مکزیک و بوتان، فلفل قرمز جایگاه خاصی در وعده های غذایی مردم دارد. حال پرسش این است آیا افرادی که فلفل قرمز بیشتری مصرف می کنند نسبت به دیگران از مزیت خاصی نیز برخوردارند؟
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهره
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از
جام جم، شاید برای هر کدام از ما اتفاق افتاده باشد لقمهای در دهان
بگذاریم و بعد به دلیل سوزش بیش از حد زبان و گلو نتوانیم به خوردن آن
ادامه دهیم و به کمک آب تلاش کنیم از شدت تندی آن بکاهیم. در این حال امکان
دارد فرد دیگری همین غذا را براحتی بخورد و شاید هم از نظر او این غذا
اصلا تند نباشد! این تفاوت نشان میدهد مصرف غذای تند با هر طبعی سازگار
نیست. با این حال، افراد زیادی در دنیا به خوردن غذای تند علاقه نشان
میدهند.
در برخی کشورها مانند کره شمالی و جنوبی، هند، مکزیک و
بوتان، فلفل قرمز جایگاه خاصی در وعده های غذایی مردم دارد. حال پرسش این
است آیا افرادی که فلفل قرمز بیشتری مصرف می کنند نسبت به دیگران از مزیت
خاصی نیز برخوردارند؟ برای پاسخ به این سوال، محققان چینی مطالعه ای روی
حدود 50 هزار نفر در رده سنی 30 تا 70 سال انجام دادند. در این مطالعه،
مصرف غذاهای تند این افراد مورد بررسی قرار گرفت. در طی هفت سال پس از شروع
مطالعه، بیش از 20 هزار نفر جان خود را از دست دادند. محققان پس از بررسی
گزارش تغذیه ای این افراد دریافتند خطر مرگ به طور کلی در آن دسته از
افرادی که در طول هفته شش تا هفت مرتبه غذای تند خورده بودند نسبت به آنها
که حتی یک بار در هفته غذای تند در برنامه خود نداشتند 14 درصد کاهش داشته
است. علاوه بر این، مصرف فلفل قرمز سبب شد احتمال ابتلا به سرطان، بیماری
عروق کرونری قلب و همچنین امراض سیستم تنفسی نیز در افراد کاهش یابد.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهره
پرسش
اینجاست که دلیل وجود این مزیت در فلفل قرمز چیست؟ فلفل قرمز در خود
ترکیبی به نام کاپسیسین (capsaicin) دارد. این ترکیب سبب افزایش چربی سوزی،
کاهش چسبندگی پلاکت ها و همچنین کاهش درد می شود. علاوه بر این، فلفل قرمز
به دلیل داشتن ترکیبی به نام فنل می تواند التهاب را از میان ببرد و در
عین حال ارزش تغذیه ای بالایی نیز دارد. احتمالا می پرسید اثرات مثبت فلفل
قرمز چگونه بر بدن ما اعمال می شود؟ پاسخ به این پرسش هنوز مشخص نیست. ولی
محققان دو روش را در فرضیات خود در نظر گرفته اند: روش اول به صورتی است که
فلفل قرمز با بدن ارتباط بیولوژیکی برقرار می کند. به این شکل که پس از
مصرف آن در بدن گرما تولید می شود و سوخت و ساز بالا می رود. در روش دوم
خوردن فلفل قرمز سبب کاهش اشتها شده و در نتیجه فرد کالری کمتری مصرف می
کند. در نتیجه این عمل، فرد رژیم غذایی بهتر و بدنی سالم تر خواهد داشت.
محققان در نظر دارند در آینده مطالعه دقیق تر و گسترده تری درباره فلفل
قرمز انجام دهند و در آن خصوصیات انواع فلفل های مصرفی را نیز در نظر
بگیرند.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهره
منبع : جام نیوز