مطالعات محققان نشان می دهد که گیاه سیاه دانه علاوه بر خواص ضد دیابت، فشارخون و آسم در مهار سلول های سرطانی به ویژه روده بزرگ، دهان، مغز، کبد، رحم و سینه مرثر است.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهرهبه گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از
آفتاب، سیاه دانه (Nigella Sativa) گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در
جنوب غربی آسیا می روید. از سال ۱۹۶۴ میلادی تاکنون در بیش از ۶۵۶ مقاله
به خواص سیاه دانه اشاره شده است.
خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:
– با دیابت نوع ۲ مبارزه می کند
مطالعات
منتشر شده در نشریه هندی Physiology and Pharmacology در سال ۲۰۱۰ نشان می
دهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و
سبب کاهش قند ناشتا می شود.
– سبب کاهش فشار خون می شود
مطالعات
منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان می دهد
که ۱۰۰ میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش
فشار خون می شود.
-سلول های سرطانی را سرکوب می کند
مطالعات
نشان می دهد که سیاه دانه از رشد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان روده
بزرگ، جلوگیری می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه با
مهار سرطان های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.
– از آسم جلوگیری می کند
به
گزارش ایرنا، مطالعات منتشر شده در نشریه Phytotherapy and
Phytopharmacology نشان می دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام
thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون
است.
به نقل از سایت کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهره
دم کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.
- – از حمله قلبی جلوگیری می کند
- – در درمان صرع موثر است
- – در درمان عفونت های باکتریایی و پسوریازیس موثر است
- – در درمان آلزایمر و صرع موثر است
- – مانع از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت می شود
- – تاثیر تشعشعات را کاهش می دهد
- – سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
- – عوارض شیمی درمانی را کاهش می دهد
منبع : جام نیوز