معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع گفت: فعالیت های تحقیقاتی به منظور اهلی کردن 14 گونه گیاه دارویی آویشن با هدف کاشت زراعی و تولید انبوه انجام شده است.

فاطمه سفیدکن روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا اظهارکرد: اقتصادی بودن، افزایش تولید در هر هکتار و افزایش بازده ماده موثره از مهمترین دلایل کاشت زراعی اینگونه گیاهان دارویی است.

وی با اشاره به اینکه بررسی اقلیم های متفاوت به منظور سازگاری اینگونه گیاهان و انتخاب بهترین منطقه کاشت از جمله اقدامات برای تحقق کاشت زراعی آنهاست افزود: با انتخاب اقلیم مناسب، اقدام به تولید بذر اصلاح شده می شود.

** مناطق مرتفع کشور مستعد کشت گونه انحصاری آویشن دنایی

سفیدکن، آویشن دنایی را یکی از گونه های انحصاری گیاهان دارویی کشور دانست و گفت: اراضی مرتفع کشور مستعدترین مناطق برای کاشت زراعی این گیاه دارویی است.

وی با اشاره به اینکه آویشن دنایی از کیفیت بالاتری از آویشن تجاری دنیا به نام 'باغی' برخوردار است اظهار کرد: مناطق زاگرس و استان هایی نظیر کردستان، آذریایجان، زنجان و قزوین و حتی برخی از مناطق مرکزی از جمله اصفهان و سمنان آماده کاشت این گیاه هستند.

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد انگلی را از جمله خواص درمانی این گیاه برشمرد و گفت: انسانس این گیاه حاوی 70 تا 80 درصد ماده ای به نام تیمول می باشد که این ماده دارای کاربردهای درمانی است.

ادامه این خبر در سایت کلینیک دندانپزشکی زهره